Segway umira

Foto: EPA
Foto: EPA
Prenehali bodo izdelovati znamenito vozilo, ki je prineslo nov pogled na mobilnost, pa tudi veliko kontroverznosti.
Oglej si celoten članek

Družba Segway je potrdila, da bodo s 15. julijem prenehali izdelovati istoimenski dvokolesnik. S tem se bo zaključila skoraj 20 let stara zgodba vozila, ki je bilo še posebej v velikih mestih popularno med določenimi službami, nikoli pa si ni zares pridobilo priljubeljenosti med širšo publiko. 

Segway je leta 2001 trgu predstavil ameriški inovator Dean Kamen. Kljub veliki publiciteti pa se finančni računi niso izšli. Leta 2009 je družbo kupil milijonar Jimi Heselden, a je le nekaj mesecev kasneje umrl v bizarni nesreči - na segwayu. 

Od leta 2015 je Segway v rokah kitajske družbe Ninebot, sicer pred tem konkurenta na trgu, poroča BBC.

Segway je imel kar nekaj oboževalcev, v metropolah in turističnih krajih je postal priljubljeno sredstvo policistov, redarjev ali vodnikov. Imel ga je tudi takratni ameriški predsednik George Bush in leta 2003 pred fotoaparati padel z njega. Leta 2015 je za enega največjih škandalov z glavno vlogo segwayja poskrbel kamerman na SP, ki je sklatil na tla štirikratnega svetovnega prvaka v teku na 200 metrov Usaina Bolta.

Blagovna znamka Segway je pripravljala še druge različice vozilc, a tržnega uspeha ni bilo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.