Šejk kupil avtobus, hiter kot formula

Foto: Žurnal24 Superbus Foto: Žurnal24 Superbus Foto: Žurnal24 Superbus Foto: Žurnal24 Superbus Foto: Žurnal24 Superbus Foto: Žurnal24 Superbus
Neimenovani šejk iz Združenih arabskih emiratov je kupil razvpiti superavtobus nizozemskega izumitelja Wubba Ockelsa. Za avtobus, ki zmore najvišjo hitrost 250 km/h, je odštel 17 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Superavtobus ima 23 nadpovprečno udobnih sedežev. Oblikoval ga je nizozemski izumitelj Wubbo Ockels, ki je pri izdelavi 17 milijonov vrednega vozila uporabil velika kolesa in lahke materiale.

Vrata se odpirajo navzgor (gullwing vrata), poganjajo pa ga električni motorji, ki se napajajo s pomočjo litij-polimerske baterije. Moč vozila se lahko v času ene minute podvoji. Šejkov avtobus tehta devet ton in pol, v dolžino meri 15 metrov, šasija pa je izdelana iz karbonskih vlaken, pri izdelavi pa so uporabili materiale, kot sta leksan in polikarbonat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.