Če verjamete statistiki, clio in golf nista več prvaka v Sloveniji

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Spodbudni julijski podatki o registraciji novih vozil. Zanimiv je tudi podatek, da "najbolj priljubljena" nista niti clio niti golf.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji je bilo julija prvič registriranih 6429 osebnih vozil, kar je 7,9 odstotka več kot julija lani. V sedmih mesecih je bila prodaja v primerjavi z enakim obdobjem lani še vedno precej skromnejša; upadla je za 26,9 odstotka na 34.434 vozil.

Največ avtomobilov je julija registriral Renault (1023), sledili so Volkswagen (932), Škoda (529) in Peugeot (525). Najbolj priljubljen je bil Renaultov captur (446), sledila sta Renaultov clio (333) in Peugeotov 2008 (208), so sporočili iz Trgovinske zbornice Slovenije.

Uradni podatki pravijo, da med prvo trojico najbolj registriranih avtov v juliju ni nobenega iz vrst koncerna Volkswagen, kar je neobičajen rezultat glede na pretekla leta. Po drugi strani pa uradno statistiko novih registracij precej popači dejstvo o enodnevnih registracijah. Junijski rezultati so na primer kazali, da se je za cliom daleč zadaj na drugo mesto uvrstil nissan qashqai, captur je bil na tretjem mestu.

Pri uradnem slovenskem uvozniku za znamke Volkswagen, Škoda, Seat in Audi Porsche Slovenija so pred časom javno zagotovili, da se v bodoče odpovedujejo enodnevnim registracijam, saj v njih ne vidijo smisla in so namenjene le pačenju prave slike o stanju pri prodaji v Sloveniji. 

Lahkih gospodarskih vozil je bilo prvič registriranih 649, kar je 29,4 odstotka manj kot julija lani. Med znamkami je bil na vrhu Ford (156), sledila sta Volkswagen (119) in Renault (97). Največ so prodali Fordovih modelov transit custom (119) in Renaultovih modelov master (74).

Renault beži Volkswagnu

Tudi v prvih sedmih mesecih je bil pri prodaji osebnih vozil najbolj uspešen Renault, ki jih je registriral 5815. Sledili so Volkswagen (5622), Škoda (3475) in Peugeot (2017).

Prodaja lahkih gospodarskih vozil je v prvih sedmih mesecih v primerjavi z enakim obdobjem lani upadla za 36 odstotkov na 4385. Tudi v sedmih mesecih je bil najbolj uspešen Ford (1081 prodanih vozil), sledila sta Renault (808) in Volkswagen (716).

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:26 6. Avgust 2020.

    Me veseli,da vsemogočni vw ni na vrhu.Upam,da tako tudi ostane in da glupi folk končno spozna svojo zmotno usmerjenost v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.