"Sine, to je avto"

Foto: Žurnal24 (Foto: Grega Prebil)
Drugo mnenje. Mitja Petkovšek, telovadec je preizkusil Žurnalov ekološki avto leta, toyoto prius.
Oglej si celoten članek

"Že po naravi sem tak, da pri stvareh ne gledam na obliko, temveč na to, kako učinkovite so. S tega stališča mi je toyota prius pisana na kožo, saj je glede na velikost kraljica kombinirane vožnje," je po preizkusu Žurnalovega ekološkega avta leta dejal telovadec Mitja Petkovšek.

Vas zanima, kaj meni priljubljeni radijski voditelj Boštjan Romih o družinskem zmagovalcu peugeotu 5008? Preverite TUKAJ.

Pred kratkim se je vselil v eno izmed najvarčnejših hiš v Sloveniji, kar dokazuje, da ima varčnost v genih.

"Zanimivo se mi je zdelo, da te avtomobil dobesedno sili v varčno vožnjo, saj na podlagi instrumentov vedno vidiš, kako varčno voziš, in se trudiš, da bi se bencinski motor vklapljal čim pozneje. Ko pa, če je res nujno, pohodiš plin, avto oživi in postane prava živina," je dodal.

Poleti bi bil še boljši
Povprečna poraba med vožnjo je bila okoli štiri litre. "Vedno sem startal s hladnim motorjem in v mrzlih dneh. Poleti bi bila poraba še ugodnejša," je dejal aktualni zmagovalec svetovnega pokala v gimnastiki in novopečeni očka. "Kdor takšne porabe ni sposoben doseči, se mora vprašati, ali je kaj narobe z njegovim slogom vožnje; avtomobil zagotovo ni kriv."

Petkovšku je všeč tudi udobje, ki ga ponuja prius, še zlasti avtomatski menjalnik. "Ko sem očeta popeljal na testno vožnjo, je bil popolnoma navdušen. 'Evo, sine, to je avto zate!', mi je rekel."

Zmotila pa ga je okrnjena velikost prtljažnega prostora, ki ni preveč po godu družinski uporabnosti vozila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.