Škoda ima nov model, vam ime zveni znano?

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Znano je ime novega Škodinega modela.
Oglej si celoten članek

Iz Škode so potrdili, kako bo ime njihovemu najnovejšemu modelu, ki bo zamenjal dosedanji model rapid. Fotografija razkriva, da bo kombilimuzini, s katero se bodo odkrito zoperstavili golfu, meganu, astri, focusu, ceedu in drugim, ime scala. 

Za spremembo imena so se pri Škodi odločili, da bi lahko s scalo "dosegli nove višave". "Z novo škodo scalo bomo začeli novo poglavje v našem kompaktnem razredu. Gre za popolnoma novo zasnovan avto, ki bo v razredu postavil nove standarde glede tehnologije, varnosti in dizajna," je dejal Bernhard Maier,  šef upravnega odbora. 

Foto: Škoda Škoda scala

Foto: Škoda Škoda scala

Škoda je sicer na nedavnem avtosalonu v Parizu s študijo že namignila na podobo svojega naslednjega modela. 

Zanimiva je zgodovinska podobnost novega imena z zastavo skalo, ki so jo v Jugoslaviji začeli izdelovati v drugi polovici 90. let, ko so tako poimenovali spremenjen model zastava 101. Bila je zelo popularna tudi v Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:31 16. Oktober 2018.

    Eno je fonetična, drugo pa pomenska podobnost oz. identičnost. Pisun je seveda spet pomešal jabolka in hruške. Sicer pa precej …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.