Škoda s pametno inovacijo spet prehitela vse

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Kako zapeti varnostni pas v temi. Marsikdo ima težavo pri pripenjanju. Zato čudi, da se česa podobnega, kot pri Škodi, niso spomnili že prej.
Oglej si celoten članek

Pri Škodi so predstavili inovacija, ki ne le, da je videti dobro, njena funkcija je tudi zelo uporabna. Barva zaponke za varnostni pas bo izdala, ali je potnik pripet ali ne.

Enyaq iV Razkrit dolgo pričakovani Škodin električar

Danes večina novih avtomobilov opcijsko že ponuja ambientalno osvetlitev kabine. Mercedes na primer ponuja izbiro kar 64 barvnih odtenkov, ki so ponoči videti še posebej atraktivno.

Škoda Uporabno! Telefon prepozna deset kritičnih napak pri avtu

Pri Škodi so se domislili, da bodo barvno osvetlitev v kabini izkoristili še drugače, ne le za udobje, ampak tudi za varnost. Patentirali so osvetljene priponke za varnostne pasove, ki v primeru, da oseba ni pripeta, svetijo rdeče. Ko je pas nameščen, pa zaponka zasveti v beli barvi. 

Komaj prišel Slovenci izgubljajo najcenejši električni avto!

To pomeni, da si boste lažje zapeli pas, sploh, če sedete v tuj avto. Za razliko od denimo novega mercedesa razreda S, ki ima na robovih tudi osvetljene vtičnice, pri Škodi spreminjajo barvo glede na to, ali je pas zapet ali ne.

Foto: Škoda Škodin osvetljen varnostni pas

Nizkocenovnik? Novi šef o tem, ali se bodo Škode močno pocenile

Pri Škodi pravijo, da da gre za še eno "preprosto pametno" rešitev, ki bo še posebej koristna za starše z otroki, ki bodo lahko samo s pogledom na zadnji sedež preverili, ali so se otroci zavezali. Poudarjajo še, da bo mogoče programirati posebno "lučko dobrodošlice", tako bodo vsi, ki vstopijo v avto, takoj opazili zaponke in bili opozorjeni, da se morajo pripasati.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:55 10. November 2020.

    Imel v Renault 5 leta 2004.

  • 19:38 9. November 2020.

    Uhh, kakšen stavek: "...tako bodo vsi, ki vstopijo v avto, takoj opazili zaponke in bili opozorjeni..." Oz. na kratko: "...bodo... …

  • 17:35 9. November 2020.

    Marsikater avtomobil starejši od 10 let na armaturni prikaže kdo je pripet, tako, da se vozniku ni treba obrniti. Nič …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.