Škoda superb combi pogoltne skoraj 2.000 l prtljage

Foto: Škoda Škoda supeb combi Foto: Škoda Škoda supeb combi Foto: Škoda Škoda supeb combi Foto: Škoda Škoda supeb combi
Škoda je po limuzinski različici nove generacije svojega zastavonoše superba, predstavila še karavansko (combi) izvedenko. Prodaja se začne septembra, takoj po koncu avtomobilskega salona v Frankfurtu.
Oglej si celoten članek

Tudi karavanski superb je izdelan na novi modularni Volkswagnovi MQB platformi. Prav zahvaljujoč novi platformi so medosno razdaljo povečali za dodatnih 80 milimetrov na skupno 2841 milimetrov. V dolžino meri 4856 milimetrov, širok je 1864 milimetrov in visok 1477 milimetrov.

Volumen prtljažnika s postavljenimi sedeži je 660 litrov (+ 27 litrov v primerjavi s predhodnikom), s podrtimi sedeži pa 1950 litrov, kar je 85 litrov več kot pri modelu, ki ga bo zamenjal. Čehi pravijo, da je to največji prtljažnik v razredu.

Z vsemi sodobnimi pripomočki

Tudi karavanu so oblikovalci namenili nov, bolj moderen, emocionalen in dinamičen dizajn, ter mu dodali najnovejše tehnologije, varnostne asistenčne sisteme in pogonske motorje koncerna Volkswagen.

Tako kot limuzinski superb ima tudi combi parkirnega pomočnika, radarski tempomat (ACC), pomoč pri prometnih zastojih (traffic jam assist), polne LED-žaromete, inteligentni sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) z električno nastavljivim blaženjem, možnost kontrole na infotainmentom tudi z zadnjih sedežev, brezžično polnjenje telefonov, za odpiranje prtljažnika je dovolj migljaj noge pod odbijačem.

V motorni paleti bodo štirje bencinski agregati z razponom moči od 92 kilovatov (125 KM) do 206 kilovatov (280 KM) in dizelski agregati z močjo 81 kilovatov, (110 KM), 110 kilovatov (150 KM) in 140 kilovatov (190 KM). Kupcem bo na voljo tudi dvosklopčni menjalnik DSG in opcijsko štirikolesni pogon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.