Škoda za 5.000 evrov?

Foto: Žurnal24 Škoda je leta 2006 v Parizu prikazala koncept joyster.
Medtem ko z nestrpnostjo čakamo na predstavitev serijskega modela volkswagnovega koncepta up! (verjetno se bo imenoval lupo), pa iz Škode prihajajo informacije o podobnem modelu, ki naj bi stal zgolj 5.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Po neuradnih podatkih iz Nemčije naj bi Škoda svojo različico poimenovala joyster (tako se je imenoval tudi Škodin koncept avtomobila na avtosalonu v Parizu leta 2006), proizvodnja mestnega avtomobila pa naj bi stekla že konec prihodnjega leta ali najkasneje v začetku leta 2011. Zgledu Volkswagna in Škode naj bi kasneje z naslednikom arosa sledil še Seat, pa tudi Audi naj bi na njegovi osnovi izdelal svoj električni avtomobil A0 ali E1 za leto 2014.

Kar zadeva samega lupa, naj se v primerjavi s konceptnim izdelkom up! predstavljenim v Frankfurtu leta 2007, oblikovalsko ne bi bistveno razlikoval. Oblikovalci naj bi le modernizirali svetila, blatnike in ogledala ter mu za 50 milimetrov podaljšali nos. Kupcem naj bi ponudili 1,2-litrski dizelski motor (55 kW/75 KM in 185 Nm) ter litrski ali 1,2-litrski bencinar. Vsi modeli bodo imeli posodo za gorivo s prostornino 35 litrov in 14-palčna platišča, v prtljažnik pa bo mogoče pospraviti 200 litrov prtljage. Tehtal naj bi okoli 830 kilogramov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.