Škoda za model kodiaq po idejo zavila na Aljasko

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Škoda je z uradnimi skicami prvič namignila, kako bo izgledal njen prihajajoči suv kodiaq.
Oglej si celoten članek

Prvega športnega terenca iz Škode že nestrpno pričakujemo, uradno ga bodo predstavili septembra na salonu v Parizu. Pred tedni so Čehi potrdili, da bo terencu ime kodiaq (ime izvira od medveda, ki živi na Aljaski), sedaj pa so poleg skice predstavili še nekaj dodatnih informacij. 

Jozef Kaban je z ekipo oblikovalcev očitno zrisal zelo postavno podobo, ki precej sledi konceptu vision S iz letošnje Ženeve. Okoli 4,7 metra dolgi kodiaq torej ne bo le prvi suv za znamko, temveč tudi prvi model, ki bo govoril nov oblikovalski jezik. Kaban je izpostavil, da bo kodiaq na zunaj deloval robustno, a tudi zelo fleksibilno in funkcionalno. Znotraj bo po napovedih poudarek na eleganci, umirjeni atmosferi in uporabnosti. Koncept vision S je med drugim imel vgrajene velike zaslone. 

Foto: Škoda Škoda kodiaq Potrjeno je tudi, da bo kodiaq prvi Škodin sedemsedežnik. Zelo verjetno je, da bo med številnimi motorji tudi opcija elektrificiranega pogona. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.