Skoraj polovica je belih in srebrnih

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz AG
Po dolgih letih se je okus kupcev za barve izdatno spremenil in letos je bela oz. biserno bela barva v populanosti prvič doslej preskočila črno in sivo ter se na prvem mestu poravnala s srebrno barvo.
Oglej si celoten članek

Eden največjih proizvajalcev avtomobilskih barv na svetu DuPont je v tradicionalnem, že 59. letnem poročilu ob iztekajočem se letu izpostavil velikanski skok bele barve, ki si jo želi vse več kupcev zlasti v Severni Ameriki, Evropi in na Kitajskem.

Z lanskoletnega četrtega mesta je bela oz. biserno bela skočila na prvega, ki si ga sedaj z 22 odstotki avtomobilskega trga deli s tradicionalno močno srebrno barvo. V globalnem seštevku sledijo črna (20 odstotkov), siva (13), rdeča (7), modra (6), rjava/bež (5), zelena (2) in rumena (1) barva, na vse ostale pa odpadeta dva odstotka.

Če bi vzeli pod drobnogled zgolj okus evropskih kupcev, potem na Stari celini s 25 odstotki kraljuje črna barva, še posebej med večjimi in bolj prestižnimi modeli. Sledijo bela (20), siva (18) in šele na četrtem mestu srebrna (15) barva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.