Slovenija del Audija A5

Foto: Špela Mohorič audi snemanje spota Foto: Žurnal24 audi snemanje spota Foto: Žurnal24 audi snemanje spota Foto: Žurnal24 audi snemanje spota
Snemanje reklamnega oglasa za vozila Audi A5 poteka v gorenjskih mestih. Danes se jekleni lepotci bohotijo v Tržiču.
Oglej si celoten članek

"Oglas se snema za trg Združenega kraljestva in Severne Irske, bo pa na voljo tudi ostalim nacionalnim distributerjem, v kolikor ga bodo želeli. Če ga bomo videli pri nas, je torej odvisno od lokalnega distributerja," pojasnjuje Mateja Ban iz produkcijske hiše Bas production. Razkrili so, da gre za promocijo vozila Audi A5.

Na izbor lokacij je po besedah Banove vplivalo mnogo dejavnikov, glavni kriterij izbora lokacij je bila primernost lokacij za pripoved zgodbe. Kot še dodaja, se tudi z drugimi proizvajalci že dogovarjajo za snemanje spotov pri nas.

Dobra priložnost za Tržič

Za potrebe snemanja reklamnega oglasa, kjer naj bi prikazali razvoj avtomobila, so danes zaprli Kranjsko cesto, nam je povedal Drago Zadnikar, direktor občinske uprave Tržič. "To je dobra priložnost za Tržič, da se promovira. Iz zaprosil, ki so nam jih poslali, je razvidno, da imamo tako v Sloveniji kot tudi v Tržiču določene stavbe in odseke, ki so zanimivi za nemško firmo Audi," dodaja. Sicer pa pritožb, da bi snemanje oviralo občane, še niso prejeli. Na vprašanje, ali so prepovedali fotografiranje, Zadnikar ni znal odgovoriti.

Otežena pot do doma in lokalov

Drugače pa je bilo včeraj v Škofji Loki. Ob snemanju reklamnega spota s starimi avtomobili so vzbudili veliko zanimanje mimoidočih, pa tudi kar nekaj negodovanja. "Ljudje imajo zakrita okna ter oteženo pot domov in do lokalov," nam je sporočila nezadovoljna stanovalka, ki o snemanju ni bila obveščena. Mestno središče so povsem zaprli, producenti pa preganjali vse, ki so želeli jeklene lepotce fotografirati – čeprav so bili ti na javnem mestu.

Audimanija do sobote

Gorenjska mesta bodo prizorišče za snemanje vse do jutri. Nekaj kadrov bodo posneli tudi v Bohinju. Kot so nam povedali na tamkajšnji občini, so za obvestila občanom morali poskrbeti organizatorji, prav tako pridobiti ustrezna soglasja. Med drugim so zakupili nekaj parkirnih mest nasproti hotela Jezero. Za njih so plačali toliko, kot znaša tamkajšnja parkirnina.

Zapora cest

Danes pa do 5. marca bodo med 7. in 19. uro zaradi snemanja zaprti cestni odseki na območju Bohinjskega jezera na cesti med Bohinjsko Bistrico in Jezerom, na odseku Jereka Jezero ter Jezero Savica. Zapore bodo potekale v intervalih do 30 minut.

Nekaj utrinkov s snemanj si lahko ogledate v galeriji. Če se boste te dni potepali po Gorenjskem in srečali te avtomobilske manekene, nam pošljite fotografije s pomočjo spodnjega obrazca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.