Slovenski unikatni avtomobili

Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. Al American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. All American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. All American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. All American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. All American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. All American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. All American Car Meeting Foto: Anže Petkovšek 7. All American Car Meeting
Konec minulega tedna so na svoj račun spet prišli ljubitelji avtomobilov, tokrat ameriških. V BTC-ju v Ljubljani je bil v organizaciji V8 Cluba Slovenija že sedmi zbor ameriških vozil, ki je v sončnem vremenu na dogodek privabil lepo število obiskovalcev in še več atraktivnih vozil s poreklom onstran Atlantika.
Oglej si celoten članek

Med številnimi corvettami, cadillaci, jeepi in drugimi jeklenimi lepotci so bili tudi taki, ki so zaradi svoje oblike ali porekla še posebej izstopali. Eden takih je bil dodge viper coronet letnik 1968 Blaža Šinkovca, ki ga je iz Amerike dobil v popolnem razsulu, nato pa po zaslugi številnih neprespanih noči s svojimi rokami poskrbel, da ga je spet spravil v vozno stanje.

Unikatni dodge coronet spet zaživel pod spretnimi rokami
Posebnost avtomobila je ta, da je edini registrirani tovrstni avtomobil v Evropi, kjer najdemo le še tri druge primerke. Prebarval ga je v ekskluzivno zeleno barvo, ki jo je leta 2006 Chevrolet namenil le 666 izbranim corvettam. Avtomobil je bil narejen za dirko na razdalji 400 metrov, temu primerna pa je tudi poraba, ki je 50 litrov in več.

Med posebneže prireditve smo umestili še pick-up chevrolet apache, letnik 1957 s 5,7-litrskim motorjem, v katerega je lastnik Andrej Piciga vložil tri leta dela. Poleg ekskluzivne mat barve ima še veliko posebnosti, ki jih pogosto opazijo tudi mimovozeči na avtocesti. Ti pogosto zmanjšajo hitrost, da si ga lahko dodobra ogledajo in tudi fotografirajo.

Lahko so dober posel
Ameriški lepotci pri nas še vedno niso tako cenjeni kot v tujini, kjer so zaljubljenci v avtomobile za takšne primerke pripravljeni odšteti tudi po 40 in več tisoč evrov. Je pa dogodek, ki se je s koncertom zavlekel pozno v noč in končal šele s krožno vožnjo po slovenski prestolnici dokaz več, da rock and roll kultura pri nas še vedno živi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.