Slovenskim dobaviteljem posel tudi pri smartu

Foto: Smart
Foto: Smart
Novi renault twingo in smart fortwo in forfour si bosta delila 70 odstotkov vseh delov.
Oglej si celoten članek

30 odstotkov delov za novega twinga bodo zagotovili slovenski dobavitelji, kar pomeni, da bo veliko slovenskega tudi v smartih.

Čeprav si bosta sorodna modela twingo in smart forfour, ki ju bodo proizvajali v Revozu iz Novega mesta (smart fortwo bodo proizvajali v Franciji), delila večino komponent, pa pri Smartu trdijo, da si na videz ne bosta podobna. Fortwo bo ohranil svoj ikonični dizajn, medtem ko bo za forfour navdih koncept fourjoy.

Smart bo krajši

Šefinja Smarta Annette Winkler je za Autonews Europe dejala, da bo forfour še za osem centimetrov krajša od twinga, ki v dolžino meri 3,59 metra, hkrati pa bo obdržal tradicionalni B-stebriček.

Daimler in Renault sodelujeta pri razvoju treh vozil, ki uporabljajo iste platforme in Renaultove motorje z notranjim izgorevanjem. Novi twingo bo na voljo z novim trivaljnim bencinskim atmosferskim motorjem SCe 70 prostornine 999 cm³ (največja moč je 70 KM, največji navor 91 Nm), ter trivaljnim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom TCe 90 prostornine 898 cm³ (največja moč 90 KM, največji navor 135 Nm). Omenjena motorja bosta poganjala tudi smarta, ki bo na voljo tudi v električni različici.  

Smart bo model forfour predstavil to poletje, še pred mednarodnim salonom v Parizu, medtem ko se bo prodaja v Evropi pričela kasneje. Smart bo od leta 2015 v ZDA prodajal le različico fortwo, forfour zaradi ocenjeno manjše prodaje čez lužo ne bo na voljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.