Sony in Honda skupaj predstavila revolucionarni avtomobil

Foto: Afeela Afeela Foto: Afeela Afeela Foto: Afeela Afeela Foto: Afeela Afeela Foto: Afeela Afeela Foto: Afeela Afeela Foto: Afeela Afeela Foto: Afeela Afeela Foto: Afeela Afeela Foto: Afeela Afeela
Sony in Honda z avtomobilsko znamko Afeela napadata premijski avtomobilski trg.
Oglej si celoten članek

Sony in Honda sta na sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu predstavila skupno avtomobilsko znamko Afeela – in takoj predstavila študijo. Kot posebnost ima vozilo zaslon med žarometi.

Foto: Afeela Afeela

CES 2022 CES 2022: Napoved velikih sprememb v mobilnosti

Sony je očitno resen glede svojih avtomobilskih ambicij. Elektronski gigant bo svoj avtomobil, ki ga je razvil skupaj s Hondo, prodajal pod novo blagovno znamko Afeela. Skupno podjetje je na tehnološkem sejmu CES v Las Vegasu predstavilo prototip vozila, ki naj bi ga leta 2026 predstavili v Severni Ameriki. Sony želi pri Afeeli med drugim izkoristiti prednosti umetne inteligence, zabave in senzorjev kamere, je povedal vodja Sony Honda Mobility Yasuhide Mizuno.

Foto: Afeela Afeela

Avto To je nova Honda CR-V

Poseben zaslon za zunanje opazovalce

Sony je v zadnjih letih v Las Vegasu pokazal že dva prototipa električnega avtomobila, in sicer pod imenom Vision-S. Novo vozilo temelji na prejšnji zasnovi, vendar bolj kot prej spominja na vozila znamke Porsche, predvsem v zadnjem delu. Avto naj bi imel 45 kamer in drugih senzorjev, vključno s funkcijami avtomatizirane vožnje. Nenavaden detajl je zaslon med prednjimi žarometi, ki lahko ljudem pred avtomobilom prikazuje informacije.

Foto: Afeela Afeela

Uradno Honda z novim križancem!

Električni avtomobil naj bi bil naprodaj leta 2026, najprej v ZDA, kasneje pa še na Japonskem in v Evropi. Prednaročila naj bi bila možna od leta 2025 dalje.

Novi električni avtomobil se bo cenovno kosal z ostalimi premijskimi proizvajalci, kot so Mercedes-Benz, BMW, Volvo in Audi. Pri Sonyju verjamejo, da bo programska oprema na voljo v okviru naročniških storitev, kar pomeni, da bodo lastniki vozil verjetno morali plačati mesečno naročnino za uporabo določenih funkcij.

Foto: Afeela Afeela

Novo pri nas Novi civic: Vse v enem

Sony, ki se s Playstationom ukvarja z video igrami, ima pa tudi glasbeno podjetje in hollywoodski studio, želi zagotoviti zabavo v avtomobilu. Japonci vidijo avtomobile - še posebej električne avtomobile - kot pomembno platformo za prihodnost svojih tehnoloških in zabavnih izdelkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.