Športna opel corsa zdaj GSi

Foto: Opel
Foto: Opel
Po insignii je tudi corsa dobila oznako GSi.
Oglej si celoten članek

Corsa GSi je zasnovana na trivratni corsi, a so ji izboljšali šasijo, svoje pa so dodali tudi oblikovalci in strokovnjaki za aerodinamiko ter inženirji zadolženimi za vozno dinamiko, ki so nastavitve dodelovali na progi Nordschleife v Nürburgringu.

Že zunanjost nakazuje na športne gene: športen značaj poudarijo velike odprtine za zajem zraka, predrugačen pokrov motornega prostora, izrazit zadnji spojler in športno oblikovani bočni pragi. S prednje strani je opazna maska GSi z velikim satovjem, Oplov blisk, ki ga obdajata krili, je postavljen v sredino, pokrova zunanjih ogledal iz karbona sta dirkaška. Veliki s kromom obrobljeni oblikovni elementi so prek črnih prečnih delov, ki potekajo čez prednji del, vizualno povezani v vodoravni črti in tako kot črna letev na pokrovu motornega prostora. Velik spojler na robu strehe ustvari dodaten potisk navzdol, športno kromirano izpušno cev obdaja spodnja zadnja obroba v barvi karoserije.

Foto: Opel Opel corsa GSi

Voznik corse GSi si lahko za doplačilo omisli sedež Recaro, tudi volan je športno oblikovan. K dinamičnosti svoje prispevata usnjena ročica menjalnika in športne stopalke iz aluminija. Pri Oplu izdajajo tudi to, da je podvozje bolj dinamično, zavore z rdečimi zavornimi čeljustmi omogočajo krajšo zavorno pot, platišča so z 18-palčna.

O motorju za zdaj še ni veliko znanega, govori pa se o 1,4-litrskem turbo motorju s 148 konjskimi močmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.