Sramota: volvo treščil v oviro

Foto: Žurnal24 City safety je (teoretično) sposoben brez posredovanja voznika zavreti avtomobil

Your browser doesn’t support HTML5 video

Zadrega pa taka. Na demonstraciji sistema city safety, ki je sposoben samodejno ustaviti volva S60, je ta pred očmi novinarjev treščil ob oviro.
Oglej si celoten članek

Še več, nova šestdesetica se je v parkirano prikolico tovornjaka zaletela brez zaviranja pri hitrosti blizu 50 km/h.

Trenutek, ki bi ga pri Volvu najraje pozabili, si oglejte v zavihku Video.

Predstavniki švedske tovarne so bili enako ali še bolj presenečeni kot 150 članov sedme sile z vsega sveta, ki so dogodek vestno zabeležili na digitalne kartice fotoaparatov in kamer.

"To je  zato, ker je vozila lutka ..."
Kasneje so pri Volvu pojasnili, da je bil za nesrečo kriv človeški faktor, saj naj bi eden od inženirjev pred testom napačno pripravil avtomobil. Na sedežu avtomobila namreč ni sedel človek, temveč testna lutka. "Če bi vozilo upravljal človek, bi gotovo pravočasno ugotovili napako na sistemu in se to ne bi pripetilo," so se iz zagate vlekli pri Volvu.

Ampak vsaka slaba stvar je lahko za nekaj dobra − kljub ne ravno nežnemu trku se je S60 vendarle dokazal kot zelo varen avtomobil, saj je ostal potniški prostor popolnoma nedotaknjen.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.