Sramotna statistika slovenskih voznikov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Statistika. Policisti zaradi najhujših prekrškov vsak dan v povprečju začasno odvzamejo vozniški izpit vsaj 30 osebam.
Oglej si celoten članek

Nedavna raziskava o obnašanju voznikov, ki jo je AMZS izvedel tudi s pomočjo bralcev Žurnala24 je pokazala, da smo Slovenci zelo nestrpni vozniki, še slabšo luč na slovenske voznike in voznice pa meče tudi statistika prometnih prekrškov za leto 2013.

Vsak dan ulovijo 35 pijanih voznikov

Iz policije so nam posredovali statistiko za leto 2013, ki voznikom ne more biti v ponos. Najpogostejše kršitve, ki jih ugotovijo policisti so povezane z neprilagojeno hitrostjo, neuporabo varnostnega pasu in alkoholom.

NE SPREGLEJTE: Neslavni hitrostni rekorderji slovenskih cest v letu 2013

Policisti so do konca novembra ugotovili 11.820 kršitev povezanih z alkoholom in 78.447 kršitev povezanih s prekoračitvijo hitrosti. V policijskih postopkih je bilo začasno odvzetih 9.828 vozniških dovoljenj ali skoraj 30 na dan.

Med kršitelji izstopajo mlajši vozniki

Neustrezna varnostna razdalja je bila ugotovljena v 1.135 primerih. Največ kršitev cestno prometnih predpisov se ugotovi na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Maribor, najmanj pa na območju PU Nova Gorica.

Najpogostejši kršitelji CPP so stari med 26 in 35 let.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:01 30. December 2013.

    Saj tale vaša statistika govori vse in to ne o nas ampak Policiji. Največ prekrškov pijanost in hitrost. Tako policija …

  • 00:13 30. December 2013.

    Torej statistika nakazuje, da je v sloveniji (nalašč z malo, ker ni podobna državi), veliko več ljudi s kupljenim vozniškim …

  • 22:09 29. December 2013.

    Še vedno preblage kazni za najhujše kršitelje. Bi bilo pa zanimivo vedeti koliko izrečenih kazni pa je plačanih ali odsluženih. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.