Starejši vozniki bodo raje kot obrnili, tvegali in zapeljali v vodo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Angliji so pri Agenciji za okolje naredili zanimivo raziskavo v povezavi vožnje na poplavljenih območjih. Ugotovili so, da bi vozniki starejši od 65 let, raje kot obrnili vozilo in iskali alternativno pot, zapeljali v vodo in tvegali, da bi obtičali v poplavljenem vozilu.
Oglej si celoten članek

Raziskava je sicer pokazala, da bi to storila več kot polovica vseh vprašanih voznikov, še največje pomisleke, oziroma zaskrbljenost, so pokazali vozniki in voznice v starostni skupini med 18 in 24 let.

Že 30 centimetrov globoka voda odnese avtomobil

Raziskava, ki jo jo opravili na Agenciji za okolje, se je navezovala na kampanjo o poplavah, s katero želijo ljudi podučiti o nevarnosti, ki jih prinaša močno deževje in nevihte. Pri agenciji vse voznike in voznice opozarjajo, da je že 30 centimetrov visoka tekoča voda na cesti dovolj, da avtomobil odplavi.

V zadnjih petih letih so samo na Otoku izvedli reševanja 23 tisoč odplavljenih vozil. Direktor agencije John Curtin pravi: "Preseneča nas veliko število voznikov, ki so pripravljeni brezglavo tvegati in avtomobil zapeljati v vodo. Naš nasvet je, da tega ne počnejo."

Curtin dodaja, da je v slabih vremenskih pogojih, z močnim deževjem, treba zgolj spremljati sporočila, ki jih agencija obnavlja na vsakih 15 minut: "Če vidite poplavljeno območje, se obrnite in poiščite drugo pot."

Zadnja raziskava je še pokazala, da bi v tovrstnih primerih ženske prej obrnile vozilo kot moški.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:26 13. November 2016.

    Jaz sem enkrat zanalašč zapeljal v polni brzini čez eno jezero na cesti , ki je ostalo po dežju ! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.