Starša ubitega vojaka za odškodnino kupila avto

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Sin je želel bel avto. "Denar za krsto" je zato šel v nakup nove lade.
Oglej si celoten članek

Ruska državna televizija Rossija 1 je objavila pogovor s staršema enega od mladeničev, ki so v uniformi ruske armade umrli v bojih v Ukrajini. Rusija sorodnikom namenja razmeroma bogate odškodnine, ki naj bi dosegale celo do 120.000 evrov za mrtvega vojaka. S tem želijo privabiti v vojsko predvsem vojake iz revnejših delov države, saj bi smrt sina ali moža na neki način pomenila finančno preskrbo celotne družine. Ruske oblasti sicer nočejo sporočiti, koliko svojih vojakov so že izgubili v Ukrajini, po zadnjih ocenah zahodnih držav pa naj bi se številka gibala že pri 15 tisoč.

Staršem 31-letnega Alekseja Malova iz vasice Vjazkova, ki je od Moskve oddaljena 900 kilometrov, odškodnina ne more vrniti sina. A pred kamero kljub izgubi verjameta, da je sin umrl za pravično stvar. "Boril se je proti fašizmu tako kot njegovi stari starši in pradedki," je dejal oče. Po njegovem je večina Ukrajincev proti vojni z Rusijo, a je treba za mir med državama najprej opraviti z nacistično manjšino v vzhodni sosedi. 

Mati pa je na vprašanje, ali bi mu skušala preprečiti odhod v Ukrajino, če bi vedela, kam gre, odgovorila, da bi bilo verjetno zaman, saj da je bil njen sin zelo pogumen.

Odškodninam v žargonu v Rusiji pravijo kar "denar za krste". Starša Alekseja sta denar za krsto delno porabila za nakup novega avtomobila znamke lada. Je bele barve, ki je bila sinu najljubša. "Avto bo kot spomenik najinemu sinu," je v kamero pojasnil oče. Na prvo vožnjo z novim avtom sta se z ženo odpravila na pokopališče. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 14:57 31. Julij 2022.

    Si Rus-Rusinja Imaš polnoletnega otroka, komunistično revščino tolčeš 50 let, imaš star avto, starejši od otroka, hočeš nov avto , …

  • 14:55 31. Julij 2022.

    Nasi rdeci banditni hostniki so podedovali iste nore krvolocne gene kot so jih imeli njihovi predniki, kar se lepo vidi …

  • 12:40 31. Julij 2022.

    Mislim, da je takšno dejanje staršem vsaj malo v tolažbo. Sina jima sicer denarno nadomestilo ne bo vrnilo, jima bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.