Steve Jobs leta vozil brez tablic

Foto: EPA
Foto: EPA
Pokojni prvi mož Appla Steve Jobs ni bil poseben le zaradi razmišljanja in načina vodenja svojega podjetja, pač pa tudi zaradi oblačenja in načina vožnje avtomobila.
Oglej si celoten članek

Steve Jobs, ki se je oblačil izključno v jeans hlače in črne majice z dolgimi rokavi, je bil poseben tudi zaradi tega, ker je vozil avtomobil, na katerem nikoli ni bilo registrske tablice.

Po njegovi smrti so se mnogi spraševali, kako se je lahko vozil po cesti brez tablic. Ali je imel fetiš na plačevanje kazni ali pa je namerno ignoriral zakone o varnosti v prometu, ker si je to lahko privoščil. Kot je znano, ni nobeden od odgovorov pravilen. Jobs je namreč izkoriščal luknje v kalifornijskem zakoniku, ki lastniku novega vozila dovoljuje, da mora na avtomobil registrske tablice postaviti v pol leta. Namesto, da bi to naredil, se je Jobs s svojo leasing hišo dogovoril, da mu vsakih šest mesecev zamenjajo njegovega srebrnega mercedes-benza SL55 AMG s popolnoma novo različico, v enaki barvi in z enako opremo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:24 4. November 2011.

    Odličen dokumentarec o presežkih Steve Jobsa: http://tiny.cc/nmz1x

  • 08:19 1. November 2011.

    Preserator in vaški posebnež,a je mogoče kaka druga razlaga??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.