Štirikolesni pogon ALL4 tudi za mini clubmana

Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4 Foto: MINI Mini clubman all4
ALL4 je poimenovanje nove generacija sistema štirikolesnega pogona pri znamki Mini. Po countrymanu ima vsekolesni pogon tudi manjši clubman.
Oglej si celoten članek

Vodila so tri - elektrohidravlična regulacija, optimizirana teža in večja učinkovitost. ALL4 je alternativa in dopolnilo značilnega pogona na sprednja kolesa z novim načelom konstrukcije z veliko močjo stožčastega zobnika na sprednji osi, dvodelni pogonski gredi za prenos moči in večkolutno sklopko na diferencialu na zadnji osi.

Pri Miniju so z vsekolensim pogonom omogočili porazdelitev pogonskega navora med sprednji in zadnji kolesi, ki je natančno prilagojen dani situaciji zaradi medsebojne povezanosti krmilne enote z dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC). Rezultat je hiter odziv na spremembe v načinu vožnje in vozni površini, kar omogoča športno vodljivost in dobro trakcijo v vseh vremenskih in cestnih razmerah.

Z opremo copper S in cooper SD

Pri znamki Mini so v kombinaciji z vsekolensim pogonom ALL4 predstavili novega clubmana. Novo razviti sistem štirikolesnega pogona je na voljo v dveh različicah - kot mini cooper S clubman ALL4 S z 2,0-litrskim štriivaljnim twin turbo bencinskim motorjem (141 kW/192 KM) in standardnim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, kot tudi 8-stopenjskim menjalnikom steptronic v okviru dodatne opreme, oziroma kot mini cooper SD clubman ALL4 z 2,0-litrskim štirivaljnim dizelskim motorjem (140 kW/190 KM) in 8-stopenjskim menjalnikom steptronic v okviru osnovne opreme.

Proizvodnja je že stekla in sicer v Minijevi tovarni v Oxfordu. Prvi kupci bodo ključe mini Clubmana ALL4 prejeli aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.