Supergolf vendarle v proizvodnjo

Foto: Volkswagen VW golf R400 Foto: Volkswagen VW golf R400 Foto: Volkswagen VW golf R400 Foto: Volkswagen VW golf R400 Foto: Volkswagen VW golf R400 Foto: Volkswagen VW golf R400 Foto: Volkswagen VW golf R400
Konceptni VW golf R400 je bil eden od glavnih zvezd Volkswagnove predstavitve “NightoftheStars” na olimpijskem stadionu v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Sprva se je govorilo, da bo "supergolf", ki pod motornim pokrovom skriva štirivaljni dvolitrski TSI-agregat iz VW pola s svetovnega prvenstva v reliju WRC s 400 konjskimi močmi in 450 njutonmetri navora (med 2.400 in 6.000 vrtljaji), ostal le koncept, a ... Šef za raziskave in razvoj pri Volkswagnu Heinz-Jakob Neusser je za revijo Car & Driver potrdil prihod serijskega modela.

VW golf R400 moč na vsa štiri kolesa prenaša (pogon 4motion) s pomočjo dvosklopčnega menjalnika DSG. Tehta vsega 1.420 kilogramov, kar pomeni, da je razmerje mase in moči 3,55 kilograma na eno konjsko moč. Vse to je pripomoglo, da je pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro 3,9 sekunde, največja hitrost je elektronsko omejena na 280 kilometrov na uro.

V paketu je širši body kit (razširjeni odbijači, spojlerji, pragovi, spremenjeni odbijači), črna streha, zunanja ogledala so izdelana iz ogljikovih vlaken, nova so 19-palčna aluminijasta platišča, zavorni sistem je zmogljivejši, izpušni sistem z dvema sredinsko nameščenima izpuhoma je nov, spremenjena je notranjost (alkantara, usnje, detajli iz ogljikovih vlaken, novi športni sedeži).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.