Superšportni audi R8 e-tron, ki vozi sam

Foto: Audi Audi R8 e-tron Foto: Audi Audi R8 e-tron Foto: Audi Audi R8 e-tron Foto: Audi Audi R8 e-tron
Audi je predstavil študijo modela R8 e-tron, napolnjenega s tehnologijo za avtonomno vožnjo. To pomeni med drugim izstrelitev od 0 do 100 km/h v manj kot štirih sekundah, ne da bi "voznik" mignil s palcem na nogi.
Oglej si celoten članek

Audi je svojega konceptnega avtonomnega športnika prikazal na salonu tehnologij CES v Šanghaju. V avto so vgradili več videokamer, ultrasonične, radarske senzorje in laserske senzorje, ki imajo vsi pod nadzorom vsako ped okoli avtomobila. 

Nemški inženirji so sam pogon iz serijskega R8 e-tron, predstavlejnega letos v Ženevi, pustili nedotaknjen pri 340 kW, doseg z enim polnjenjem je do 450 km. Najvišja hitrost je omejena na 250 km/h.

Sedaj pa se postavlja vprašanje - zakaj imeti superšportnika z vso to močjo pod zadnjico, ter dopustiti, da vse opravi sam?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.