Superšportnik na ljubljanski obvoznici

Foto: Žurnal24 Lamborghini aventador Foto: Poslal bralec Lamborghini aventador
"Tegale lepotca sem opazil pri Ljubljani," je sporočil bralec. Pred njim se je vozil lamborghini aventador.
Oglej si celoten članek

Črnega lepotca z dunajsko registracijo je bralec zapazil na južni ljubljanski obvoznici. Gre za model aventador LP700-4.

Aventador ima pogon na vsa štiri kolesa, poganja pa ga 6,5-litrski dvanajstvaljnik (tehta le 235 kilogramov), ki razvije 515kW/700KM pri 8250 vrt./min. in 690 Nm navora pri 5500 vrt./min. Na voljo je v kombinaciji s sedemstopenjskim Graziano ISR (Independent Shifting Rod) menjalnikom.

Zahvaljujoč lahki karoseriji iz ogljikovih vlaken tehta 1575 kilogramov (razporeditev teže je 43 odstotkov spredaj in 57 odstotkov zadaj), kar pomeni 2,25 kilograma na eno konjsko moč. Cena za osnovnega aventadorja (brez davkov) se prične pri okoli četrt milijona evrov.

Superveloce zmore še več

Na salonu v Ženevi so sicer Italijani v Audijevi lasti predstavili še brutalnejšo različico aventadorja SV, torej superveloce. S spremembami na atmosferskem motorju je po novem njegova moč povišana na 552 kW (750 KM), hkrati so ga s shujševalno kuro olajšali za 50 kilogramov. Do prve stotice potrebuje le še 2,8 sekunde (desetinko hitreje), najvišja hitrost je okoli 350 KM, razmerje med močjo in maso pa odslej 2,03 kilograma na konjsko silo.

Vas zanima avtomobilizem? Preverite avtomobilistični forum med.over.net!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:45 16. Marec 2015.

    Kaj ste nevoščljivi in se vtikate v stvari,ki jim niste kos.Tu se vidi nepoznavanje tehnike in napredka v avto področju.KOMENTIRAJ …

  • 08:41 16. Marec 2015.

    novica pa kot da je to edini tak auto v sloveniji ane??? Drugace je pa ta iz žalca od enga …

  • 23:21 15. Marec 2015.

    Ha ha, koliko nevoščljivosti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.