SUV nove dobe: več kot 300 KM in nizke emisije

Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid
RAV4 nadaljuje s hibridno zgodbo. Po klasičnem samopolnilnem hibridu so pri Toyoti predstavili še terenca s kablom (plug-in), ki obljublja do 60 kilometrov vožnje v električnem načinu, nagovarja pa tudi vozniško bolj zahtevne voznike.
Oglej si celoten članek

Toyota je na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavila priključno hibridni športni terenec RAV4. Z njim Toyota odgovarja na bližnje izzive o dodatnem znižanju emisij CO2 v ozračje, ki se bodo dodatno zaostrile z letom 2025.

Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid

Avto Toyota pred OI pokazala vozilo prihodnosti

To so nam pri japonskem proizvajalcu vozil razkrili že na mednarodni predstavitvi CH-R, ko so dejali, da bodo do leta 2021 izpolnili cilje o povprečnini 95 g CO2 na prevožen kilometer, zgolj hibridi v paleti pa ne bodo dovolj za nove, še strožje omejitve, ki bodo nastopile z letom 2025. Zato bodo v prihodnjih letih predstavili tako priključne hibride, kot povsem električne modele. Hkrati pa pravijo, da bodo z RAV4 plug-in hibridom prodajno uspešnejši kot s prius plug-in hibridom.

Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid

4. generacija To je novi toyota yaris

RAV4 v priključno-hibridni različici je zasnovan na novi platformi GA-K in ima štirikolesni pogon AWD-i, ki je del standardne opreme.

Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid

Avto Najbolj luksuzna toyota po 15 letih spet v Sloveniji

RAV4 plug-in hybrid poganja pogonski sklop, ki zmore 306 konjskih moči (225 kW) in od 0 do 100 km/h pospeši v 6,2 sekunde, emisij ogljikovega dioksida (CO2) po standardu WLTP so manjše od 30 g/km. Razvili so povsem novo litij-ionsko baterijo in ji dodali izboljšani pretvornik, ki nadzira hibridni sistem. 2,5-litrski bencinski pogonski sklop je sicer enak kot v standardni hibridni različici. Pričakovani električni doseg po standardu WLTP znaša 60 km. 

Foto: Toyota Toyota RAV4 plug-in hybrid

Novinec bo uradno predstavljen v drugi polovici leta 2020, začetek prodaje pa bo določen za vsak trg posebej.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:57 24. November 2019.

    Res nekaj vrhunskega... 60km... pa 2,5 bencinski motor.... skok s svetlobno hitrostjo. Čakalna doba za nakup? Verjetno kakih 5 let. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.