Suv seat ateca začenja novo poglavje španske znamke

Foto: Seat Seat ateca Foto: Seat Seat ateca Foto: Seat Seat ateca Foto: Seat Seat ateca Foto: Seat Seat ateca Foto: Seat Seat ateca Foto: Seat Seat ateca Foto: Seat Seat ateca
Seat je končno predstavil svoj prvi suv z imenom ateca. Notranjost, tehnologija in motorizacija so predvidljive, izdelovali ga bodo Čehi, a šele v drugi polovici leta.
Oglej si celoten članek

Seat ateca je srednje velik suv, s katerim španska znamka širi svojo ponudbo v najbolj prodajanem oblikovnem razredu ta hip. S 4,36 metra je za okoli decimeter krajši od renault kadjara ali nissana qashqaija, krajši je tudi od VW tiguana, s katerim si sicer deli platformo, a ima ateca bolj odsekan zadek. Temu primerno je nekoliko manjši tudi prtljažnik, čeprav 510 litrov ni niti približno malo. 

Glede same oblike ateca ne prinaša nekih velikih novosti v hišni oblikovalski jezik, veliko je navezave na leona, je pa svojstvena grafika svetil. Tudi znotraj je zelo domače, v osnovni opremi je petpalčni zaslon, za doplačilo 6,5- in osempalčna. Seveda ateca povzema vse sladkorčke novodobnih modelov iz koncerna VW, vključno z različno zmogljivimi infotainmenti, asistenčnimi sistemi (med njimi tudi asistent za samodejno vožnjo v gneči), 360-stopinjski pogled kamer, pozna pa že tudi brezžično polnjenje telefonov.

Najmanjši motor je 1,0-litrski bencinski trivaljnik, 1,4-litrski TSI pa ima 110 kW (150 KM) in je sposoben ugašati dva valja. 

Glavnina prodaje bo bržkone temeljila na znanih različica 1,6- in 2,0-litrskih dizlov, pri slednjem tudi v najmočnejši izpeljanki s 150 kW. 4x4 pogon bo na voljo na vseh razen najšibkejših različicah, ne manjka niti DSG menjalnik.

Ateco bodo izdelovali na istem proizvodnem traku kot naslednjo generacijo škode yeti v tovarni v Mladi Boleslavi na Češkem, med kupci pa bo v drugi polovici leta. Ateca je šele prvi izmed napovedanih treh znamkinih suvov. 

Foto: Seat Seat ateca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:58 11. Februar 2016.

    Najmanjši motor je 1,0-litrski bencinski trivaljnik..............kaj boš s tem motorjem ? Morda za vožnjo po parking hiši ,pa še tam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.