Suzuki zmagal v sporu z VW

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ne le volkswagen, tudi Suzuki lahko uporablja oznako GTI. Tako je odločilo evropsko sodišče, ki je v sporu z Volkswagnom prisodilo v korist Japoncem, ki bodo lahko na svojem modelu uporabili oznako GTI.
Oglej si celoten članek

GTI je praktično že leta zaščitni znak avtomobilskega proizvajalca vozil Volkswagen. Te oznake pa ne uporabljajo zgolj Nemci, saj bo kmalu model 208 GTI predstavil Peugeot, svojega športnika z omenjeno oznako pripravljajo tudi pri Kii, kmalu pa bo krasila tudi karoserijo Suzukijevega swifta. Tako je odločilo Evropsko sodišče.

Nemci so leta 2003 vložili tožbo proti Suzukiju, saj so menili, da lahko le oni uporabljajo oznako GTI. Po skoraj desetih letih sodnih bitk so pri Volkswagnu boj izgubili, sodišče pa je pojasnilo, da med dvema modeloma ni nikakršne povezave in tako zmede med kupci ne bo. Pri Volkswagnu so na odločitev sodišča že napovedali pritožbo.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.