Svetovni avto leta je jaguar F-pace

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar
Svetovni avto leta 2017 je postal jaguar F-pace, ki je premagal oba močna tekmeca iz koncerna VW.
Oglej si celoten članek

Žirija 75 članov izbora World Car of the Year je ob začetku avtosalona v New Yorku sporočila, kateri so trenutno najboljši avtomobili na svetu. Nazive so podelili v več kategorijah, najbolj prestižni pa je seveda skupni naslov Svetovni avto leta. Med žiranti je tudi predstavnik Slovenije Miloš Milač.

Priznanje je za Jaguarjevega prvega suva velik dosežek, saj priča o tem, da jim je uspelo dinamičnost skrižati s suvovskim videzom, ob tem pa ohraniti zelo vpadljiv izgled.

F-pace je v finalu premagal tekmeca VW tiguan in audi Q5, gre pa za prvo zmago britanske znamke, odkar so leta 2003 osnovali naziv Svetovni avto leta. 

Zmagovalci v ostalih kategorijah:

Svetovni mestni avto: BMW i3 (pred citroën C3 in suzuki ignis)

Svetovni luksuzni avto leta: mercedes-benz E razred (pred BMW serija 5 in volvo S90/V90)

Svetovni športni avo leta: porsche 718 boxster/cayman (pred audi R8 spyder in McLaren 570S)

Svetovni zeleni avto leta: toyota prius plug-in (pred chevrolet bolt in tesla model X)

Svetovni avtomobilski dizajn leta: jaguar F-pace (pred mercedes razred S in toyota C-HR).

Zadnji zmagovalci naziva Svetovni avto leta so bili: mazda MX-5 (2016), mercedes-benz C razred (2015), audi A3 (2014), VW golf (2013), VW up (2012) ...

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.