Svetovni avto leta je postal ...

Foto: Kia
Foto: Kia
Električni družinski velikan kia EV9 je veliki zmagovalec izbora za najboljši svetovni avto leta 2024.
Oglej si celoten članek

Zaključil se je še en prestižni izbor avtomobilov. Naziv svetovni avto leta ima konkretno težo v avtoindustriji, saj ga podeljujejo novinarji iz vsega sveta. Letošnji izbor je bil jubilejen dvajseti. 

Po vmesnih izborih desetih in nato še petih finalistov so pri organizatorju izbora zdaj razglasili končne zmagovalce. 

Kia EV9 je postal svetovni avto leta 2024, hkrati pa je prejel še naziv najboljšega električnega avtomobila leta. 

Naziv najboljšega na svetu je torej ostal v družini, saj je bil lani za ta naziv izbran hyundai ioniq 6, s katerim si kia EV9 deli marsikaj tehničnega.

Foto: Anže Petkovšek BMW i5 M60

BMW serije 5/i5 je postal najboljši prestižni avto leta, medtem ko je naziv za najboljši zmogljivi model prejel hyundai ioniq 5 N. 

Kot najboljši novi urbani avto leta je žirija prepoznala volvo EX30, medtem ko je toyota prius prejela nagrado za najboljši avtomobilski dizajn leta. 

Foto: Saša Despot Toyota Prius PHEV

Žirantje so izbrali tudi osebo, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamovala ožji in širši avtomobilski svet v zadnjem obdobju. To je postal Adrian Newey, vodja tehničnega razvoja pri ekipi F1 Red Bull Racing, ki je ustvarila RB19, najbolj dominanten dirkalnik v zgodovini tekmovanja formula 1 in s katerim je v lanski sezoni svetovni prvak Max Verstappen pometel s tekmeci.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:56 28. Marec 2024.

    https://www.caroftheyear.org/ Nisem glih za te znamke ampak oglejte si : https://www.caroftheyear.org/ !!!

  • 13:37 28. Marec 2024.

    Draga igračka za po mestu mal nabavljat

  • 09:55 28. Marec 2024.

    Zenskam [najbrz majhnim & zafrustriranim] je pa prov zanimiv "kr vsec" d so glasovale zanj ... pa clovk kje bos …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.