Taka bo po novem fiesta

Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta Foto: Ford ford fiesta
Ford je fiesti namenil korenitejšo prenovo, ki se odraža predvsem v novi maski in izboljšani tehniki.
Oglej si celoten članek

Na zunanjosti izstopa predvsem sprednja maska, ki napoveduje oblikovne smernice prihodnjih modelov in je večja in bolj oglato trapezasta kot doslej, vanjo pa je integriran tudi Fordov modri oval. Oblikovalci so preoblikovali tudi pokrov motorja in precej dvignili prednji del, na katerem izstopajo tudi novi led žarometi, ki so lahko tudi matrični.

Avto Fordova večna mladenka s tehniko prihodnosti

Foto: Ford ford fiesta

Športna fiesta ST je poleg tega dobila tudi bolj agresivni prednji odbijač s črno sijajno mrežo s satastim vzorcem in srebrnimi dodatki. Pri Fordu so tudi opustili sedeže Recaro in jih nadomestili z lastnimi. Terenski vožnji naklonjena fiesta active je po drugi strani dobila masko z navpičnimi letvicami ter plastične zaščitne obloge.

Mad Max Preizkusili smo razvpiti športni poltovornjak

Na bokih ni velikih sprememb, z izjemo nekaj novih kolesnih platišč, zadnje luči so dobile temne podtone, nekaj pa je tudi novih karoserijskih barv. Iz ponudbe je izginila posebna različica vignale., ki so jo spremenili v paket, ki je na voljo z drugimi različicami.

Foto: Ford ford fiesta

Digitalni merilniki

Notranjost fieste se ni veliko spremenila, vendar pa so vozniku in potnikom na voljo nove varnostne in infozabavne tehnologije. Med najpomembnejšimi novostmi je gotovo prilagodljivi 12,3-palčni zaslon pred voznikom, ki prikazuje digitalne merilnike in druge podatke in so mu namenili tudi grafiko, ki se spreminja v skladu z načini vožnje.

ST poln trikov Focus ST kot zadnja krona legendarnega podrazreda

Med asistenčnimi sistemi izstopa »Wrong Way Alert«, ki s pomočjo podatkov iz video kamere za vetrobranskim steklom in navigacije voznika opozori, če vozi v napačno smer.

Foto: Ford ford fiesta

Osrednji za dotik občutljivi zaslon je ostal enak kot doslej, prav tako tudi infozabavni vmesnik SYNC3, vendar pa ima nekaj dodatkov, med drugim tudi sistem »Rear Occupant Alert«za opozarjanje voznika, da na zadnjem sedežu ne pozabi otrok ali ljubljenčkov.

Kuga PHEV in mHEV Elektrificirane Fordove kuge: Namesto vas bomo naredili domačo nalogo

Motorna paleta je bila osvežena že lani in jo v osnovi sestavlja litrski turbobencinski trivaljnik z močjo 100 'konjev'. Nad njim je litrski turbobencinski motor z 48-voltnim blagim hibridom in močjo 125 ali 155 'konjev', v vrhu pa sedi fiesta ST z 1,5-litrskim turbobencinskim trivaljnikom z močjo 200 'konjev ter navorom 320 njutonmetrov, ki do 100 kilometrov na uro pospeši v 6,5 sekunde.

Foto: Ford ford fiesta

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.