Tako se na avtocesti do ponesrečencev prebijajo bavarski gasilci

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bavarski gasilci so na spletnem omrežju Facebook objavili posnetek, kako se na avtocesti prebijajo do ponesrečencev. Na žalost je tako vedenje pri nas prej izjema, kot pravilo.
Oglej si celoten članek

Posnetek so objavili gasilci iz Königsbrunna, mesteca na Bavarskem. V videu si lahko pogledate pravilen prikaz razvrščanja vozil ob zastoju na avtocesti.

xxx


In kako je to videti pri nas?


Kako se razvrstimo pravilno?

Po navodilih DARS-a s pravilno razvrstitvijo vozil ob zastoju na avtocesti omogočimo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev in s tem povečamo možnost preživetja tudi do 40 odstotkov.

Vedno, ko pride do zastoja, mora biti med kolonama vozil na prehitevalnem pasu in voznem pasu dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil, ki so opremljena z modro ali rumeno lučjo (reševalci, gasilci, policija, izvajalec rednega vzdrževanja, inšpekcijske službe…).
Vozila na voznem pasu se morajo razvrstiti na desno stran do robne črte, vozila na prehitevalnem pasu pa na skrajno levo stran do robne črte.

Predpisana globa za nepravilno razvrščeno vozilo ob zastoju na avtocesti ali hitri cesti je 200 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 23:56 30. April 2016.

    bavarci ne znajo vozit :D po darsovo so vsi v krepkem prekršku :D

  • 16:37 30. April 2016.

    Seveda, Nemci so "pridni", mi pa nesramni, ja. No, na našem posnetku ravno oni delajo največjo štalo, saj gasilce ovirajo …

  • 16:28 30. April 2016.

    V Nemčiji sem srečal rešilca, ki je imel vključene luči. Sam se peljem mimo 250km/h ali pa še več. Če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.