Tako še noben avtomobilski proizvajalec ni nagradil Slovenca

Foto: MatijaJanežič
Foto: MatijaJanežič
Ste vedeli, da imamo na zelo visokem položaju v Toyoti uspešnega Slovenca?
Oglej si celoten članek

Slovenec Tom Fux je novi Toyotin vodja prodaje v Evropi. Je eden najvišje rangiranih managerjev slovenskega rodu v avtomobilski industriji nasploh. Nekdanji direktor Toyote v Sloveniji je napredoval v vodjo prodaje znamk Toyota in Lexus za vso Evropo.

Avto Robert Lešnik o 4 tipih oblik izpušnih cevi - katero je imel njegov "jugec"?

Pod vodstvom novega evropskega šefa japonske znamke Matta Harrisona se je zgodilo še veliko drugih kadrovskih sprememb.
Toyotin novi evropski šef Matt Harrison namreč po štirih mesecih na čelu nadomešča številne direktorje evropske organizacije japonskega proizvajalca avtomobilov. Tom Fux, ki je bil nazadnje odgovoren za nove storitve mobilnosti avtomobilske družbe v Evropi, bo s 1. julijem postal novi vodja prodaje znamk Lexus in Toyota, piše nemški Automobilwoche.

Foto: Toyota Tom Fux

Slovenec Toyotin projekt prihodnosti tudi v Ljubljani

Od Slovenije do Nemčije in Bruslja

Tom Fux se je po končanem študiju leta 1998 zaposlil pri Toyotinem novem podjetju v Ljubljani, kjer je najprej opravljal delo asistenta v prodaji. Po letu in pol je napredoval do vodje prodaje in skrbel za marketing, pozneje pa je vodil tudi širitev Toyote po državah nekdanje Jugoslavije. Na koncu je pri 28 letih postal direktor Toyote v Sloveniji.

Intervju Tudi Slovenci se bodo lahko kmalu odpovedali lastništvu avtomobila

Kriznega leta 2008 je s tega položaja odšel v Bruselj, kjer je pri Toyota Motors Europe prevzel krizni menedžment in stabiliziral podjetje. Leta 2010 je postal izvršni direktor za cenovno pozicioniranje in načrtovanje, leta 2012 pa izvršni direktor za prodajo. Bil je tudi v ožji ekipi, ki je ustvarila strategijo za uvajanje hibridnih avtomobilov, pred nastopom vodilne funkcije za mobilnost pa je bil na čelu Toyotine družbe v Nemčiji, kjer je restrukturiral prodajno mrežo in jo usmeril na uspešno pot.

Foto: MatijaJanežič Toyota se v mobilno prihodnosti podaja z znamko Kinto

Intervju Pričakovati je tudi mamljive ponudbe za nakup avtomobila

Fux je oktobra leta 2018 postal vodja novega oddelka Toyota Fleet Mobility Europe, ki je bil v začetku tega leta preimenovan v novo organizacijo Kinto Europe. Ko je bil na omenjeni funkciji smo na zurnal24.si z njim opravili tudi intervju, v katerem je napovedal, da se bomo lahko tudi Slovenci kmalu odpovedali lastništvu avtomobila. Vabljeni k branju.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.