Teh novih avtov Slovenci ne povohajo

Foto: Žurnal24 Audi q7 TDI Foto: Gregor Prebil Lexus GS 300h Foto: Žurnal24 Soul si tekmece išče pri rahlo ostarelem ford fusionu in enoprostorsko naravnane Foto: Žurnal24 Citroen C1 Foto: Žurnal24 Na zunaj je rexton zelo vpadljiv in lepo oblikovan. Pozitivne spremembe v primer Foto: Volvo Volvo V70 Foto: Anže Petkovšek Mini paceman Foto: Anže Petkovšek BMW Z4 Foto: Subaru Subaru outback Foto: Gregor Prebil Citroën C4 Aircross Foto: Žurnal24 Foto: Gregor Prebil Prius+ Foto: Gregor Prebil Peugeot RCZ Foto: Žurnal24 Alfa mito želi postati kralj segmenta prestižnih kompaktov. A za dosego tega cil Foto: Žurnal24 jaguar xf Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Volvo XC90 Foto: Žurnal24 Subaru legacy sedan Foto: Andrej Leban Primerjalni test iMiEV in iOn Foto: Andrej Leban Opel ampera Foto: Audi Audi TT Foto: Žurnal24 S80 je skladno oblikovan izdelek.
Predstavljamo nekaj modelov, ki glede na ceno sodijo v kategorijo množičnih, a so jih v vsem letu 2014 pri nas prodali oziroma registrirali manj kot 5.
Oglej si celoten članek

Nekateri izmed modelov v zgornji galeriji so preprosto že predolgo na trgu in so jih konkurentje cenovno in stroškovno vmes preskočili, drugi sodijo v višje razrede, ki te dni med Slovenci niso ravno čislani.

Nekateri pa so razmeroma še zelo sveži modeli in niti ne sodijo v višje cenovne razrede, pa jih kupci pri izbiri gladko preskočijo. Je posredi oblika ali nekonkurenčno razmerje med vsebino in ceno? Kdo bi vedel. 

Pri podatkih Sekcije za motorna vozila smo upoštevali modele z vstopno ceno pod 100.000 evrov. Podatki navajajo prvo registracijo novega vozila v Sloveniji in ni nujno, da je takšno vozilo kasneje sploh ostalo v naši državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 08:07 21. Januar 2015.

    Ja to se strinjam, tudi moj avto je včeraj dopolnil 18 let ;) Ampak članek govori o prodaji v Sloveniji …

  • 15:00 20. Januar 2015.

    širše gledano spada v skupino množičnih......ker si v normalni državi ljudje to lahko privoščijo. Žal mi ne spadamo v ta …

  • 13:08 20. Januar 2015.

    Ardi d.o.o. potrebna prijava in geslo, za kar se plačuje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.