Tehnologija, ki bo preprečila, da povozite pešca

Foto: General Motors
Foto: General Motors
V General Motorsu so priznali, da razvijajo tehnologijo, ki bo voznike opozarjala na bližino pešcev in kolesarjev.
Oglej si celoten članek

GM-ov direktor za električne sisteme Nady Boules trdi, da gre za brezžični Wi-Fi sistem, ki bo kolesarje in pešce zaznal v krogu 360 stopinj okoli avtomobila, prepoznal pa jih bo tudi v zelo slabi vidljivosti.

Raziskovalci so sistem razvili že do te stopnje, da je že brezžično povezljiv s sistemi s senzorji na pametnih telefonih, ki bi jih uporabljali kolesarji in pešci. Ko bo sistem v bližini zaznal pešca, bo voznika s signalom opozoril na nevarnost. Proizvajalec vozil iz Detroita namreč razvija tudi mobilno aplikacijo za Wi-Fi direct, pojasnjuje pa, da naj bi bila na voljo v številnih njihovih znamkah – od chevroleta, cadillaca, buicka do GMC vozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.