Tehnologija preprečuje vožnjo v napačno smer

Foto: Continental
Foto: Continental
Mercedes-Benz bo imel v novi generaciji svojega najbolj luksuznega modela razreda S vgrajen sistem, ki so ga razvili pri Continentalu, in ki prepozna ter voznika opozori, da vozi v napačni smeri.
Oglej si celoten članek

V Nemčiji se namreč kar tri odstotke nesreč s smrtnim izidom zgodi zaradi vožnje v napačni smeri. Continental je v ta namen razvil sistem v obliki kamere vgrajene v vzvratno ogledalo na vetrobranskem steklu, ki poleg klasičnih prometnih znakov prepoznava tudi to, če je voznik zapeljal napačno na avtocesto ali v enosmerno ulico.

Sistem voznika na vožnjo v napačni smeri opozori s svetlobnim in zvočnim signalom, z vibracijami na volanu, samodejnim zaviranjem ali zategovanjem varnostnega pasu. Strokovnjaki sporočajo, da naj bi s pomočjo novega sistema samo v Nemčiji letno preprečili 100 smrtnih žrtev v prometu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.