Tesla dobila velikega konkurenta in to za nižjo ceno

Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5 Foto: Nio Nio ET5
Kitajska znamka e-avtomobilov Nio bo v Evropo pripeljal nov model ET5. Njegov doseg s polno baterijo je večji od 1000 kilometrov, največja moč pa skoraj 500 KM.
Oglej si celoten članek

William Li, vodja kitajske znamke električnih avtomobilov Nio, je po SUV ES6 in ES8 ter limuzini ET8, predstavil četrti model znamke. Na Kitajskem bo sprva lansiran jeseni 2022, nato pa bo namenjen tudi izvozu.

Foto: Nio Nio ET5

Rekord Nürburgringa! Električni kitajec podrl rekord lamborghinija in porcheja

Kombilimuzina ET5 v dolžino meri slabega 4,8 metra in naj bi bila na Kitajskem na voljo za manj kot 50.000 evrov. Poganjata ga dva električna motorja, ki skupaj proizvedeta 360 kW/489 KM in omogočata pospešek od 0 do 100 km/h v 4,3 sekunde.

Foto: Nio Nio ET5

Avto Kitajski prodor v Evropo, tokrat zelo resno

Velik doseg in menjava baterije

Predvideni so trije različno veliki baterijski sklopi z zmogljivostjo 75, 100 ali 150 kilovatnih ur, s katerimi naj bi bili, kot trdijo pri podjetju, omogočeni dosegi 550, 700 in več kot 1000 kilometrov. Predvideva se, da bi z omenjenimi karakteristikami Nio Tesli lahko ukradel nekaj strank.

Foto: Nio Nio ET5

PRESENEČENI Električni Kitajec, ki je vse bolj viden na slovenskih cestah

Namesto, da bi med polnjenjem baterije dolgo časa preživeli na polnilni postaji, je ET5 pripravljen na sistem menjave baterije. Sistem je Nio postavil na Kitajskem in pripravil tudi na Norveškem. Poleg tega bi moral ponuditi tehnologijo za pretežno avtonomno vožnjo, pa tudi nov tip informacijsko-razvedrilnega sistema s posebnimi očali, skozi katera lahko voznik vidi velik head-up zaslon, ki lebdi pred avtomobilom.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:19 25. December 2021.

    Me zanima kaj bo ustavilo Kitajce, da bojo nehali krasti tehnologijo po celem Svetu in jo drago prodajati naprej.

  • 14:43 21. December 2021.

    Sanja svinja o koruzi,vecina vsega sranja je nateg da se denar vrti,ovce pa naj kar verjamejo kar hocejo..

  • 09:56 21. December 2021.

    menjava baterij je neumnost..kdo bo pa imel na zalogi baterije, zamislite si vulkanizerja ki ima na zalogi vse gume od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.