Tesla spreminja ime

Foto: EPA
Foto: EPA
Iz podjetja Elona Muska, Tesla Motors, so pristojne organe in javnost obvestili, da so spremenili ime podjetja. Iz imena so izločili Motors, tako, da se zdaj podjetje imenuje Tesla Inc. S tem želijo pokazati, da ne proizvajajo le avtomobilov.
Oglej si celoten članek

Odločitev o spremembi imena je bila sprejeta, da bi preusmerili pozornost na to, da se je Tesla poveza s korporacijo SolarCity, drugim Muskovim podjetjem, ki sedaj posluje tudi v sektorju sončne energije.

Tesla je novembra končala dve milijardni prevzem SolarCitya, ki se ukvarja z montažo sončnih celic.

Vizija podjetja je, da Tesla postane znamka za številne usluge in proizvode (one-stop shop) za potrošnike, ki jih zanima čista, obnovljiva energija. Mesto na katerem bodo lahko kupili veliko vrsto naprav, od sončnih celic, do številnih hišnih sistemov baterij za shranjevanje energije, s katerimi se bodo lahko polnili tudi Teslove avtomobile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.