To bo prvo križišče z znakom za zavijanje desno pri rdeči

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V četrtek bo postavljen prvi prometni znak za zavijanje v desno ob rdeči luči na semaforju.
Oglej si celoten članek

Ena od novosti, ki jih je prinesla Novela Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP), je zavijanje v desno pri rdeči luči na semaforju. Prvi prometni znak, ki dovoljuje takšno zavijanje, bo postavljen v četrtek, 19. avgusta. 

Kot so sporočili z ministrstva za infrastrukturo, bo prvo tako opremljeno križišče v Ljubljani. Nov znak bodo postavili v križišču Celovške ceste in Kolesarske poti. 

Foto: MZI zavijanje desno križišče

Poleg omenjenega zavijanja desno pri rdeči luči je v novem zakonu še več sprememb. Velika novost je pri prevozu otrok v avtih, spremenile so se višine številnih kazni. Vse novosti prometnih pravil, ki jih morate nujno poznati, so zbrane TUKAJ.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:35 18. Avgust 2021.

    In kdo bo prva žrtev takšnega urejanja ? V EU poznajo takšen način že od kar so namestili semaforje ,pri …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.