To ni več hec - ustavili so največjo slovensko izvozno družbo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Revoz stoji že od ponedeljka. Krivec je koronavirus.
Oglej si celoten članek

V novomeškem Revozu so zaradi neredne dobave sestavnih delov, ki je delno posledica izbruha novega koronavirusa na Kitajskem, v ponedeljek začasno zaustavili proizvodnjo. Ta bo stala še danes, pognali jo bodo spet v četrtek, so v Revozu potrdili za STA. Težave naj bi sicer povzročila neredna dobava motorjev iz tovarne v Turčiji.

Revoz je že vrsto let največje izvozno podjetje v Sloveniji. Leta 2018 je v tujino prodalo za 1,75 milijarde evrov avtomobilov.

V Revozu so pojasnili, da so omenjene težave povezane s proizvodno zmogljivostjo turške tovarne in z daljšimi dobavnimi roki za dostavo posameznih delov.

Gre sicer za splet različnih okoliščin, povezanih deloma tudi s koronavirusom oz. za dobavo, ki poteka "po nestandardnih postopkih".

Foto: Saša Despot Revoz

Proizvodnjo bo nadaljevala Revozova četrtkova jutranja izmena. Izpad proizvodnje nameravajo nadomestiti z delom ob sobotah, so še povedali v Revozu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 07:42 7. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 02:20 7. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 21:33 6. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.