To so najdražje pnevmatike na svetu

Foto: Z Tyres Najdražja pnevmatika na svetu Foto: Z Tyres Najdražja pnevmatika na svetu Foto: Z Tyres Najdražja pnevmatika na svetu Foto: Z Tyres Najdražja pnevmatika na svetu
Ste se kdaj vprašali, koliko stane najdražja guma za avtomobile na svetu? Guinnessova knjiga rekordov je nedavno podelila naziv za najdražji komplet pnevmatik pod soncem. Narejene so dobesedno iz diamantov.
Oglej si celoten članek

Kje drugje kot nekje v Perzijskem zalivu se lahko porodi ideja, da bi potrošni materijal, kar pnevmatike prav gotovo so, spremenili v izjemno draginjo. 

Podjetje Z Tyre je naredilo set štirih pnevmatik, ki dosega ceno 535.000 evrov (600.000 dolarjev). V obode pnevmatik z imenom Z1 so namreč najeti italijanski draguljarji vgradili kombinacijo zlata in 24-karatnih diamantnih kamnov. Dragi materijal je nameščen tako, da je izrisan simbol kariraste zastave in črke Z.

Pri Guinnessovi knjigi rekordov so pnevmatike neodvisno ocenili in jim pripisali zgoraj navedeno ceno, s čimer so uradno postale najdražje pnevmatike na svetu. 

Šef podjetja Harjeev Kandhari se v sporočilu za javnost poleg klasičnih opevanj rekorda ni pozabil zahvaliti dubajskemu šejku bin Rašidu Al Maktoumu in nasploh tamkajšnji vladi, da so jim "omogočili sanjati velike sanje". V kateri dimenziji oziroma na katerega lepotca bi pnevmatike sploh lahko namestili, niso pojasnili, pa tudi ne, kako dolgo bi trajale, če bi z njimi res nekdo zapeljal k vulkanizerju. 

Pnevmatike bodo prodali na dražbi, v skladu s svetim mesecem ramazan pa so se pri Z Tyres zavezali, da bodo ves izkupiček namenili v dobrodelne namene. 

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.