Toledo obrača četrti list

Foto: Seat Seat toledo Foto: Seat Seat toledo Foto: Seat Seat toledo Foto: Seat Seat toledo Foto: Seat Seat toledo Foto: Seat Seat toledo Foto: Seat Seat toledo Foto: Seat Seat toledo Foto: Seat Seat toledo Foto: Seat Seat toledo
Seat toledo je dokončno razkrit. V novi generaciji se vrača h koreninam, pri tem pa ne skriva tesnih sorodstvenih vezi s še enim modelom znotraj koncerna VW.
Oglej si celoten članek

Zdaj je uradno, toledo četrte generacije je rojen. Na domačem španskem trgu ga bodo začeli prodajati konec leta, prihodnje leto bo zapeljal še na druge evropske trge.

Toledo je po neuspehu tretje generacije iz sredine prejšnjega desetletja, ki je bila oblikovno "nekje vmes", znova postal klasična limuzina. V dolžino meri 4,5 metra, medosna razdalja je 2,6 metra.

Se vam zdi znan? Da, toledo si zelo veliko deli s prav tako nedavno razkrito škodo rapide, praktično se še najbolj razlikuje po prednjem in zadnjem delu z drugačnimi svetili. Tudi notranjost je zelo "Škodina", delita si tudi veliko odprtino sicer limuzinskega prtljažnika.

Novinec se bo posluževal preizkušenih pogonskih kombinacij znotraj koncerna Volkswagen. Poganjali ga bodo bencinski motorji prostornin 1,2 in 1,4 litra z močjo od 55 do 90 kilovatov, medtem ko bo za začetek na voljo 1,6-litrski dizel s 77 kilovati. Temu se bo prihodnje leto pridružila še šibkejša izpeljanka s 66 kilovati. Močnejši bencinar bo lahko povezan s sedemstopenjskim DSG-menjalnikom.

Paketi opreme bodo trije, pri Seatu pa glede cen trenutno povedo le, da bodo nudile "ugodno razmerje" glede na dobljeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.