Tovornjak hitrejši od ferrarija

Ferrari proti tovornjaku? V običajni drag tekmi bi moral se moral tisti velik kup počasnega železja hitro izgubiti iz ogledal vranca iz Maranella. A tokrat je nasproti stal najhitrejši tovornjak na svetu, Volvov Zlobni zeleni.
Oglej si celoten članek

Pisali smo že o tem, da je Zlobni zeleni postal najhitrejši tovornjak na svetu. Razmeroma nizka masa, izredna aerodinamičnost in predvsem brutalen hibridni pogon so razlogi za širok nasmešek šoferje Boeja Overbrinka, Divjega vikinga, kot je njegov nadimek v tovornjakarskih padokih.

Ferrarijev 360 spider je sicer s štarta v švedskem Mantrop parku potegnil zelo hitro, a nato je na polno zadihalo 1.900 konjev iz kombinacije 16-litrskega dizla in električnega motorja. Tovornjak je tik pred ciljno črto ujel srebrnega športnika in ga v fotofinišu tudi prehitel.

Zlobni zeleni je julija popravil rekorda v vožnji na 500 in na 1.000 metrov. Pri prvem je tovornjak od mirovanja do cilja dosegel povprečno hitrost 115,349 km/h, pri drugem pa 152,253 km/h. Najvišja hitrost tovornjaka je sicer blizu 250 km/h.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.