Toyota patentirala prilagodljivo obliko trupa za leteči avtomobil

Foto: Toyota Toyotin patent za leteče vozilo Foto: Toyota Toyotin patent za leteče vozilo Foto: Toyota Toyotin patent za leteče vozilo Foto: Toyota Toyotin patent za leteče vozilo
Zamisel o letečem avtomobilu je stara skoraj toliko kot sam avtomobil. Predstavljenih je bilo že veliko projektov, zdaj pa je svoj lonček pristavila še Toyota. Japonci so patentirali prilagodljivo obliko trupa za leteči avtomobil.
Oglej si celoten članek

Že Henry Ford je davnega leta 1920 eksperimentiral z letečim vozilom, vendar pa je eksperiment, tako kot mnogi drugi, propadel. V ralnih aplikacijah se še nobeno vozilo-letalo do zdaj ni izkazalo kot zelo učinkovito.

Danes so se različni koncepti razvili v smeri zložljivih letal, ki jih je možno voziti po javnih cestah, kjer pa ne morejo pristati. Pri Toyoti so nedavno z zaščito patenta pokazali zanimivo vizijo na področju letečih avtomobilov.

Namesto zložljivih kril, patent opisuje prilagodljivo obliko trupa, ki za spremembo iz vožnje po cesti do letenja vključuje prilagodljive dele z nateznimi elementi, ki se lahko raztegnejo v krila, med vožnjo po cesti pa so pospravljeni v trup vozila.

Na patentni skici na zadku vozila je tudi propeler, ki je povezan z zadaj nameščenim motorjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.