Toyota prius plug-in hibrid s porabo 1,4 l/100 km

Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid Foto: Toyota Toyota prius plug-in hibrid
Novi član Toyotine družine prius je priključni hibrid (plug-in), ki so ga uradno razkrili na avtomobilskem salonu v New Yorku. Japonci navajajo, da v povprečju porabi 1,4 litra bencina na 100 kilometrov poti.
Oglej si celoten članek

Hibrid v primerjavi s klasičnim priusom prinaša nekatere oblikovne spremembe prednjega in zadnjega dela vozila, a so ključne spremembe pri porabi goriva in izpustu emisij.

Baterije so litij-ionske z izboljašno kapaciteto 8,8 kWh, bencinski motor je enak, kot pri klasičnem hibridu - 1,8-litrski. Pri Toyoti navajajo, da je povprečna poraba goriva 1,4 litra na 100 kilometrov, emisije CO2 32 gramov na kilometer poti, priključni hibrid pa lahko v izključno električnem načinu vožnje prevozi do 50 kilometrov poti.

Največja avtonomija je 965 kilometrov. Baterija se na hišni vtičnici napolni (230 V) napolni v 2,3 ure. V primerjavi s prehodnikom je novi prius plug-in daljši za šest centimetrov, širši za centimeter in pol ter nižji za 2,5 centimetra. Večji je prtljažnik, koeificient zračnega upora so zmanjšali (Cd je 0,24).

Potovalna kabina in tehnologije so identične hibridu. To pomeni 11,6-palčni zaslon na dotik, standardna navigacija, projekcijski zaslon, premium JBL audio sistem, Toyotin Safety Sense paket varnostnih pomagal, kot tudi sistem za samodejno parkiranje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:38 25. Marec 2016.

    Še malo pa se bodo arabci lahko kopali v svoji nafti,

  • 21:19 25. Marec 2016.

    Mislim, da imajo Američani standardno vtičnico 110V.

  • 20:47 25. Marec 2016.

    Na hišni vtičnici (230V-240V) v 5,5 ure, na 240V pa v 2,75ure...a dj dj, a bomo mal obnovil znanje elektrotehnike, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.