Toyota stavi na TNGA

Foto: EPA
Foto: EPA
Toyota bo po zgledu na volkswagnovo MQB platformo, prihodnje modele izdelovala na svoji prilagodljivi platformi Toyota New Global Architecture, oziroma TNGA.
Oglej si celoten članek

Za zdaj še ni znano, katere model naj bi izdelovali na omenjeni platformi, poznavalci pa namigujejo, da naj bi TNGA služila za izdelavo vozil velikosti med yarisom in ameriškim camryjem, vključno z vozili s pogonom na vsa štiri kolesa, kot je RAV4. Na isti platformi bi lahko izdelovali tudi modele znamke Lexus.

Enako velja za hibridne modele. Prav novi prius, ki naj bi na trg prispel leta 2015, naj bi bil prvi produkcijski model narejen na novi platformi. Prilagodljiva platforma prinaša veliko prednosti, predvsem pri nižanju stroškov izdelave, saj si različni modeli delijo iste komponente, dele opreme, hkrati pa je cenejše servisiranje vozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.