Toyota vpoklicala tudi vozila v Sloveniji

Foto: EPA
Foto: EPA
Japonski proizvajalec vozil zaradi niza težav po vsem svetu vpoklical 6,39 milijona vozil, v Sloveniji 2.659.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz družbe Toyota Adria, so se odločili za tri preventivne servisne akcije, ki bodo skupno zajele 2.659 vozil. Največ bo yarisov, nekaj pa tudi nekaterih modelov RAV, hilux in land cruiser.

V okviru prvega preventivnega servisa gre za nosilec pod armaturno ploščo (vgradnja ojačitve), v Sloveniji pa bodo v to zajeti nekateri yarisi, ki so bili izdelani med letoma 2005 in letom 2008 (skupaj 2.100 vozil).
Druga akcija, vzmet ročice za pomik sedeža (zamenjava vzmeti), zajema 173 yarisov, medtem ko gre pri tretji akciji za spiralni kabel v volanu (zamenjava kabla oz. zaščite kabla) – v to bodo zajeta nekatera vozila rav, hilux in land cruiser, skupno 386 vozil.

V slovenski Toyoti bodo s pošiljanjem vabil strankam na preventivne servise začeli v prihodnjih mesecih.

Težave pri 26 modelih

Pri težavah, ki naj bi botrovale vpoklicu, gre med drugim za napake na voznikovem sedežu, težave s krmilnim drogom ter pri vžigu motorja.

Težave so odkrili pri 26 Toyotinih modelih, kakor tudi pri Pontiacovem vibeu in Subarujevi trezii, zaradi česar so po navedbah proizvajalca z Japonske vpoklicali 1,08 milijona vozil, iz Severne Amerike 2,3 milijona, iz Evrope okoli 770.000, s Kitajske 62.000, preostale pa iz drugih regij.
Toyota se je za vpoklic "iskreno opravičila" in dodala, da je še dodatno okrepila prizadevanja za okrepitev "varnosti in kakovosti" svojih izdelkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.