Toyotin SUV s tem dosežkom med "nesmrtne"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Obstajajo različne lestvice najbolje prodajanih vozil vseh časov. Toyotin RAV4 je z zadnjim dosežkom na dobri poti, da se nekoč zasidra med največje legende avtomobilske industrije.
Oglej si celoten članek

Prodaja RAV4 je namreč na globalni ravni dosegla številko 10 milijonov, s čimer se lahko pohvali le malo avtomobilov. Po nekaterih ocenah je RAV4 že med 25 najbolje prodajanimi modeli avtomobilov vseh časov in v rangu vozil kot je legendarni ford mustang, ki ga proizvajajo že od leta 1964 in je mejnik 10 milijonov proizvedenih vozil dosegel leta 2018.

Foto: Saša Despot Toyota RAV4

Avto Najbolj luksuzna toyota po 15 letih spet v Sloveniji

RAV4 je mejnik dosegel po le 26 letih proizvodnje. RAV4 se tako pridružuje legendarnim modelom znamke Toyota, katerih prodaja je dosegla osemmestno številko. V to kategorijo štejemo še modela camry in corolla, ki nasploh velja za najbolje prodajan avtomobil vseh časov.

Foto: Saša Despot Toyota RAV4

4. generacija To je novi toyota yaris

10-milijonti RAV4 je s produkcijskega traku zapeljal konec februarja. Izdelujejo ga od leta 1994, v tem času pa je nastalo pet generacij. RAV4 je eden izmed globalnih modelov znamke Toyota.

Avto Toyota nam je razkrila kaj pripravlja za prihodnja leta

Gre za avtomobil, ki je utemeljil razred kompaktnih, agilnih, rekreacijskih športnih terencev. Ime RAV4 je kratica, ki označuje "Recreational Active Vehicle with 4-Wheel Drive", kar bi v slovenščini pomenilo rekreativno aktivno vozilo s štirikolesnim pogonom.

Foto: Saša Despot Toyota RAV4

Avto Tudi Toyota na pomoč Sloveniji z opremo

V letu 2019 je bil RAV4 najbolje prodajani športni terenec na svetu, poleg tega zasedel četrto mesto med vsemi osebnimi vozili. V Severni Ameriki, ki je za ta model daleč največji trg, je bilo v letu 2019 prodanih 535.000 primerkov, v Evropi jih je bilo prodanih 133.000, na Kitajskem pa 127.000.

RAV4 smo nedavno preizkusili na zurnal24.si in ga postavili ob bok pionirski prvi generaciji. Nastala je zanimiva primerjava.

Od predstavitve leta 1994 je bilo na evropskem trgu prodanih več kot dva milijona primerkov. Evolucija modela RAV4 se nadaljuje tudi v letu 2020, ko bo v drugi polovici leta predstavljena priključnohibridna različica RAV4 Plug-in Hybrid, s katero bodo vozniki dobili možnost povsem električne brezemisijske vožnje.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.