Tridimenzionalni prehodi za pešce, da bi upočasnili promet

Tridimenzionalni prehod za pešce Tridimenzionalni prehod za pešce Tridimenzionalni prehod za pešce Tridimenzionalni prehod za pešce
Zaenkrat tridimenzionalne prehode za pešce postavljajo poskusno.
Oglej si celoten članek

Majhno ribiško mestece Ísafjörður na Zahodnih fjordih v Islandiji je z namenom upočasnjevanja prometa postavilo poseben tridimenzionalni prehod za pešce. Narejen je tako, da imajo vozniki, ki se približujejo prehodu, občutek, da se zebra dviga nad cesto. 

Ideja o trodimenzionalnih prehodih za pešce sicer prihaja iz New Delhija, prestolnice Indije, v Islandiji pa jo je oblikovala družba Vegmálun GÍH, ki se ukvarja s postavljanjem talne cestne signalizacije. 

Tridimenzionalni prehod za pešce

Zaenkrat so tridimenzionalni prehod za pešce postavili poskusno. Če se bo eksperiment izkazal za uspešnega, ga bodo razširili. 

Po poročanju lokalnega medija Visir so podobne prehode za pešce že postavili tudi v Rusiji, Indiji in na Kitajskem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:40 6. April 2019.

    marsikdo se bo ustrašil in na hitro zavrl , pešca najbrž ne bo povozil, bo pa dobil sunek od zadaj.

  • 13:15 6. April 2019.

    Zanimivo... samo potem gledaš zebro in upaš da se ne boš zaletu (optična prevara) namesto da bi opazoval okolico.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.