Triki cestnih tolp

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na spletnih omrežjih se neprestano pojavljajo opozorila o domiselnih tatovih, ki si izmišljujejo nove načine, kako oropati voznike.
Oglej si celoten članek

V zadnjem tednu je na spletu krožilo sporočilo, da cestne tolpe v Sloveniji prežijo na voznice in jim postavljajo pasti.

Tako naj bi storilci ob cestah nastavili otroški sedež s plastično lutko dojenčka v njem in čakali, da bi nekdo ustavil in pomagal zapuščenemu dojenčku. Ko žrtev izstopi iz avtomobila, jo obkrožijo in pretepejo ter okradejo. V drugem primeru naj bi ponoči v vetrobransko steklo storilci metali jajca in na tak način voznika prisilili, da ustavi vozilo. Pri policiji so na naše povpraševanje zanikali, da bi zaznali tovrstne primere, a hkrati opozarjajo, da so storilci vse bolj domiselni.

Pri tem pri policiji navajajo resnične trike, katerih se poslužujejo cestni tatovi:

Tujci na avtocestnih počivališčih pozornost drugih udeležencev v prometu pritegnejo s prodajo lažnega blaga, ponaredkov (lažen zlat nakit iz medenine), pri tem pa omenjeno situacijo izkoristijo za to, da iz vozil odtujijo predmete, kot so torbice, denarnice, prenosni telefoni ipd.

  • Storilci na počivališču ali na bencinskem servisu preluknjajo pnevmatiko na vozilu oškodovanca in se kasneje, ko se oškodovanec nekaj kilometrov naprej na avtocesti ustavi zaradi izpraznjene pnevmatike, pripeljejo za njim in mu ponudijo pomoč, izvršijo tatvino iz vozila.
  • Storilci pogosto izkoristijo odsotnost voznikov osebnih ali tovornih vozil tako, da vlomijo v vozila in kabine tovornih vozil in iz njih odtujijo različne predmete. Nekatera kazniva dejanja pa so bila izvršena, medtem ko so vozniki počivali v svojih vozilih.
  • Običajno navedena kazniva dejanja izvršuje več storilcev hkrati, njihove naloge pa so pri tem deljene. Pogosto tovrstna kazniva dejanja izvršujejo tuji državljani različnih narodnosti. Kot žrtve kaznivih dejanj se pojavljajo tako državljani Slovenije kot tudi tujci, ki potujejo skozi Slovenijo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:29 18. Avgust 2013.

    Eh, prou zjebal jim boste biznis s temi objavami, no! (:

  • 12:58 18. Avgust 2013.

    Jah se bomo pa oborožili. Če policija ni sposobna narediti reda in take ljudi spraviti za zapahe, bomo morali sami …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.