Trojka še petvratni sportback

Foto: Audi Audi A3 Sportback Foto: Audi Audi A3 Sportback Foto: Audi Audi A3 Sportback Foto: Audi Audi A3 Sportback Foto: Audi Audi A3 Sportback Foto: Audi Audi A3 Sportback Foto: Audi Audi A3 Sportback Foto: Audi Audi A3 Sportback Foto: Audi Audi A3 Sportback Foto: Audi Audi A3 Sportback
Nova generacija audijevega modela A3 je bila predstavljena marca v Ženevi. V Parizu sledi premiera petvratnega sportbacka.
Oglej si celoten članek

Poleg trivratne različice bo imela družina A3 še nekaj karoserijskih izvedenk. Med njimi model s petimi vrati (A3 Sportback), športni S3, kot tudi kabriolet in limuzino, ki je bila najavljena s predstavitvijo koncepta A3 sedan in naj bi bila na trgu prihodnje leto.

Novi petvratni A3 Sportback v dolžino meri 4310 milimetrov, širok je 1780 milimetrov, visok 1425 milimetrov, medosna razdalja je 2636 milimetrov, prostornina prtljažnika pa 380 litrov, v primeru poklopljenih zadnjih sedežev največ 1220 litrov. Koeificient zračnega upora je 0.30.

Novi A3 Sportback za do 90 kilogramov lažji od predhodnika (model 1.4 TFSI z bencinskim motorjem tehta 1205 kilogramov), Nemci pa izpostavljajo, da je zadaj več prostora za noge. Ponudba bo razširjena še na plinsko gnano TCNG različico z 81 kilovati moči (110 KM) in plug-in hibrid, ki prihaja leta 2014.

V Nemčiji naprodaj od februarja 2013. Različica z 1.2 TFSI turbobencinskim motorjem bo stala 22.500 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.